VOLDOET HET HUIDIGE OLIEFILTER VAN UW MOTOR OF INSTALLATIE AAN UW VERWACHTINGEN?

schone olie

Bent u bekend met de prestaties van uw oliefilter? Hoe werkt een olie analyse eigenlijk en hoe zorgt een Bypass olie filtratiesysteem voor permanent gereinigde en watervrije olie? We leggen het hieronder voor u uit.

Waarom olie analyse?

Olie analyse is een belangrijk preventief middel voor het bewaken van uw motor of installatie. De uitkomst van een olie analyse vertelt u of de olie nog steeds voldoet of vervangen moet worden. Daarnaast helpt het u bij het opzetten van efficiënte onderhoudsschema’s. Zo kunt u kosten verlagen en tussentijdse reparaties minimaliseren, waardoor u meer draaiuren kunt maken zonder plotselinge uitval. Door het juiste oliefiltratie systeem en olie analyses gaat uw olie langer mee, wat u tijd en kosten bespaard zeker gezien de steeds maar stijgende olieprijs!

Hoe werkt een olie analyse?

Met een monsterflesje kunt u een hoeveelheid olie afnemen welke dient voor de analyse. Hoe u dit het beste kunt doen vindt u op de website van de verschillende leveranciers die olie analyses als dienst aanbieden. De link naar deze leveranciers vindt u onderaan dit artikel.

Een olie analyse kijkt naar verschillende onderdelen:

– Is de juiste olie gebruikt?
– Is de kwaliteit van de olie nog acceptabel?
– Zijn de slijtagewaarde verhoogd?
– Is de olie verontreinigd?

De resultaten van de analyse worden in een rapport met u gedeeld. Als de waarden afwijken van de specificaties moet de olie worden vervangen.

Waarom een Bypass filtersysteem?

Met een Bypass olie filtratiesysteem van Micfil Filters voorkom je deze problemen. Onze Micfil filtersystemen zijn off-line units, wat betekent dat een kleine hoeveelheid olie continu wordt gereinigd via een bypass van een hoofdring. Hierdoor is een veel kleinere poriegrootte mogelijk, terwijl een normaal drukverschil behouden blijft.

De olie wordt gereinigd in onze AL Series filterunits en vervolgens als schone olie weer teruggevoerd in de betreffende motor of installatie. Onze filtersystemen zijn individuele circuits en hebben dus geen invloed op functies in de betreffende machine. Met filterprestaties tot 0,5 micron zorgen onze filtersystemen in combinatie met olie analyses ervoor dat uw motor of installaties minder snel slijten en bovendien reduceert u eventuele storingen aanzienlijk.

Wilt u precies weten hoe onze filtratiesystemen werken en hoe Micfil Filters garant staat voor schone smeer -en hydrauliek olie? Bekijk dan onze online video en u bent in drie minuten helemaal op de hoogte.

Link: https://www.micfilfilters.nl/micfil-bypass-filtratie…/

Hier kunt u ook de Bypass filtratie whitepaper downloaden. Onze producten en oplossingen kunt u ook live bekijken op onze stand nr: J141 tijdens de Maritime Industry beurs te Gorinchem.

Onder de afbeelding vindt u drie partners die olie analyses voor u kunnen verzorgen.

Bypass filtratiesystemen

Bijvoorbeeld in het geval van grote machines of mobiele installaties die buiten staan en onder extreme omstandigheden moeten werken. Deze moeten op schone, droge olie lopen. Anders zal dit leiden tot storingen, versleten pompen en beschadigde cilinders. Het laatste wat je wilt is stilstand!

BEKIJK OOK ONZE NIEUWSBERICHTEN

DEZE TEVREDEN KLANTEN GINGEN U VOOR

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Enthousiast geworden? Laat u dan persoonlijk adviseren, vraag een geheel vrijblijvende offerte aan of download de productbrochure. Wij helpen u graag!

Pieter-Jan-Lukas-MicFil-Filters

NEEM CONTACT MET ONS OP

  BEDRIJFSNAAM

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  ADRES

  POSTCODE

  PLAATS

  LAND

  EMAIL *

  TELEFOON

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?

  Deel dit nieuwsbericht, kies uw platform: