MEER OVER DE MICFIL (BIO)BRANDSTOFFILTERS EN OLIEFILTERS

HET BESCHERMT, BESPAART EN VERLENGT!

HOE WERKT EEN MICFIL FILTRATIE OPLOSSING?

(BIO)GASOLIE FILTERSYSTEEM

Onze (bio)gasolie filteroplossingen bevatten een waterseparator die de brandstof ontdoet van eventueel water en de grotere partikels tot 10 micron. Eventueel kan voor de waterseparator ook nog een ‘bag filter’ worden geplaatst. Dit filter is handig voor brandstof met een hoog vervuilingsniveau en dit voorfilter vangt de grotere deeltjes en verontreinigingen op tot een grootte van 20 micron.

De AL serie filters filtert na de waterseparator de brandstof tot 0,5 micron en haalt tot 99% van alle bacteriën uit de brandstof, waardoor minder kans bestaat op vervuilde brandstof. Een kraakheldere en zuivere brandstof met een perfecte verbranding is het resultaat. De Micfil Filters voor (bio)gasolie worden geplaatst in de brandstofleiding en filtert de (bio)gasolie ‘full flow’. Voordat een vervangingsfilter is vereist, kan de filter tot 1900 g microdeeltjes opvangen, tot 2 liter water of een combinatie van beide.

De voordelen van een (bio)gasolie filtersysteem op een rijtje:
– Filtert tot 0,5 micron
– Filterelementen raken niet verstopt
– De waterseparator verwijdert tot 98% van het water in de brandstof
– Door fijne filtratie verkrijgt u een betere verbranding en dus minder roet
– Er is minder slijtage aan uw brandstofpomp en injectoren/verstuivers

Wilt u meer weten over (bio)gasolie en onze filteroplossingen download dan de whitepaper (bio)diesel filtratie.

SMEER- EN HYDRAULIEK OLIE FILTERSYSTEEM

Een Micfil filtersysteem haalt het maximale uit smeer- en hydrauliek olie door een permanente reiniging (tot 0,5 micron) van de olie en de absorptie van water. De AL-series zijn off-line units, wat betekent dat een kleine hoeveelheid olie uit een tank wordt gehaald of continu wordt gereinigd via een bypass van een hoofdring.

Dit wordt gereinigd in de AL-serie en vervolgens als schone olie teruggevoerd in de betreffende machine. Zo garanderen wij met ons bypass filtersysteem schone smeer- en hydrauliek olie en behoort corrosie en oxidatie tot het verleden. Wij adviseren olie analyses, zodat je zelf kunt zien dat de olie veel langer zijn kwaliteit en werking behoudt.

De voordelen op een rijtje:
– Geen overbodige oliewissels
– Uw systeem filter blijft langer optimaal werken
– U beperkt het risico op storingen en stilstand
– U vergroot de betrouwbaarheid van de (smeer)olie
– U bespaart op onderhoud van uw motor
– U verhoogt de productiviteit

Wilt u meer weten over bypass filtratie download dan de whitepaper bypass filtratie.

WAARUIT BESTAAT EEN MICFIL FILTERSYSTEEM

Micfil filters worden vervaardigd in Duitsland. De MicFil ultrafijn filterbehuizing wordt gemaakt van roestvrij staal of aluminium, en voldoet aan een van de bepalingen van de TUV, IACS en Bureau Veritas. De AL-series zijn individuele circuits en hebben geen invloed op functies in de betreffende machine.

Het MicFil filterelement bestaat uit een scheurresistent vezelnet met ingevlochten cellulosevezels van optimale kwaliteit. De filter prestatie bedraagt tot 0,5 micron. Het filter kan zeer veel vuil opnemen en heeft een lange levensduur.

Elk systeem bestaat uit een oliemonsterkraan voor het filter (oliesysteem), manometer of vacuümmeter, aftapkraan, aansluitingen en eventueel een motor met pomp. De componenten zijn op een roestvrijstalen frame met lekbak gemonteerd en hebben geen invloed op functies in de betreffende machine. We willen onze collectieve impact op het milieu verminderen, dus ons systeem is volledig vrij van chemicaliën.

De flow, het olievolume en viscositeit bepalen het type en aantal behuizingen dat nodig is voor een goed reinigingsresultaat. Micfil filters worden altijd ‘plug and play’ geleverd, echter we kunnen ze ook voor u installeren.

Onze filteroplossingen voor zowel (bio)gasolie en olie zijn ook mobiel leverbaar. De systemen staan op een trolley, waardoor ze makkelijk verplaatsbaar zijn. Bovendien erg makkelijk te onderhouden en besturen. Ze zijn niet alleen te koop, maar ook te huur, te lease en beschikbaar als ‘tank cleaning as a service’ bij u op locatie! Voor meer informatie zie onze productpagina mobiele filtersystemen.

Eventueel kunnen wij ook sensoren leveren die de oliekwaliteit constant meten en signaleert wanneer de olie moet worden vervangen. Voor meer informatie zie onze productpagina olie kwaliteit sensoren.

UW CONTACTPERSOON

Uw MicFil contactpersoon: Pieter-Jan Lukas

PIETER-JAN LUKAS

Pieter-Jan is reeds jaren betrokken bij en rond de “maritieme” industrie en heeft al meer dan 2000 installaties op zijn naam staan.

Direct en geheel vrijblijvend advies van Pieter-Jan? Neem dan contact met hem op via één van onderstaande gegevens. Hij helpt u graag!

Pieter-Jan Lukas - MicFil Filters Benelux

CONTACTFORMULIER

  BEDRIJFSNAAM

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  ADRES

  POSTCODE

  PLAATS

  LAND

  EMAIL *

  TELEFOON

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?

  CONTACTGEGEVENS

  MicFil Filters Benelux
  MicFil Filters Benelux
  Stoomloggerweg 8
  3133 KT Vlaardingen
  The Netherlands
  +31 (0)85 – 902 19 95
  +31 (0)6 – 105 84 159
  info@micfilfilters.nl
  www.micfilfilters.nl

  Deel deze pagina, kies uw platform: