MICFIL WATERSEPARATOREN

EEN WATERSEPARATOR / PURIFIER ZAL TOT 99,2% VAN HET WATER EN DE VASTE DEELTJES TOT 10 MICRON VERWIJDEREN UIT UW (BIO)BRANDSTOF

WAAROM KIEZEN VOOR EEN MICFIL WATERSEPARATOR / PURIFIER?

(Bio)brandstof vervuild met water kan grote schade veroorzaken aan brandstofsystemen. Dit geldt zeker voor de huidige hoge druk common rail systemen. De MicFil water separator ook wel purifier genoemd verwijdert tot 99,2% van het water en de vaste deeltjes tot 10 micron uit de (bio)brandstof.

Door het gecombineerde gebruik van een MicFil filter samen met een waterseparator / purifier wordt ook bacteriegroei voorkomen. Deze bacteriegroei ontstaat door condensvorming in de tank bij hogere temperaturen. De slijmvorming die deze bacteriën veroorzaken kan het filtersysteem verstoppen en grote schade veroorzaken aan het brandstofsysteem.

Wanneer de (bio)brandstof de unit instroomt ontstaat er een werveling waardoor het water en de vaste verontreiniging van elkaar worden gescheiden. De vervuiling zal naar de onderkant van de separator zinken waar dit wordt vastgehouden en kan worden afgevoerd. De vervuiling kan zowel handmatig als automatisch worden afgevoerd. Als optie kan een sensor worden toegepast die een signaal geeft wanneer het systeem vol is.

 • Voorkomt brandstof / water-gerelateerde storingen

 • Verwijdert vaste/semivaste besmettingsdeeltjes zoals vuil, roest en slib

 • Zorgt dat de emissienormen worden gerespecteerd

 • Langere MicFil filter en motorfilter levensduur

 • Verwijdert 99,2% van het water

MICFIL WATERSEPARATOREN / PURIFIERS

DEZE TEVREDEN KLANTEN GINGEN U VOOR

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Enthousiast geworden over onze (bio)brandstoffilters, oliefilters en andere producten en diensten? Laat u dan persoonlijk adviseren, vraag een geheel vrijblijvende offerte aan of download de productbrochure. Wij helpen u graag!

Pieter-Jan-Lukas-MicFil-Filters

ONTVANG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

  BEDRIJFSNAAM

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  ADRES

  POSTCODE

  PLAATS

  LAND

  EMAIL *

  TELEFOON

  KIES UW PRODUCT

  OPMERKING / VRAAG

  Deel deze pagina, kies uw platform: