NIEUW IN ONS ASSORTIMENT:  PURE FUEL POWER

Ons nieuwe brandstoffiltersysteem voorkomt dieselaantasting en corrosie in brandstoftanks van datacenters, noodstroomvoorzieningen, opslagtanks en zorgt voor ultra-schone, watervrije brandstof!

Wat is het probleem?

Het aantal meldingen in de markt van brandstoffilters die verstopt zijn met zwart, kleverig slijm en water neemt toe. De oorzaak hiervan is de bio component FAME (Fatty Acid Methyl Ester) wat in biobrandstof zit. Als onderdeel van de “Green Deal” wil Nederland biodiesel vanaf 2021 verplicht stellen voor de hele markt. Biobrandstof is schraler waardoor opgebouwde vervuiling van ‘standaard diesel’ in de bunkers en leidingen loslaat. Hierdoor komt er tijdelijk veel vuil en vettigheid in de filters, wat verstopping veroorzaakt.

De bio component kan bestaan uit soja, afgewerkte oliën, dierlijk vet en nog tal van andere zaken. Als de leefomstandigheden voor deze microben goed zijn (biodiesel, water en warmte) kan er een explosieve vermenigvuldiging van bacteriën plaatsvinden. Dierlijk vet heeft een hoger gehalte aan vetzuren dan normale diesel en ook dat kan gelvorming opleveren door het residu van de bacteriën, waardoor er storingen of zelfs volledige uitval ontstaat. Daarnaast wordt het troebel (vlokken) bij lage temperaturen en ook hierdoor kunnen filters sneller verstopt raken. Dit hogere troebelingspunt maakt het gebruik van dergelijke biodiesel minder geschikt in de winter, wat nog meer problemen kan veroorzaken wanneer de koude maanden aanbreken.

Hoe lost het Pure Fuel Power systeem de problemen op?

Ons brandstoffiltersysteem voorkomt deze problemen, doordat het water, deeltjes, slib en bacterien verwijdert en ultra schone brandstof terugbrengt in de tank.
Het systeem zuigt de te reinigen brandstof uit de tank en voert deze eerst door een zeer efficiënte MicFil waterseperator, die het water van de brandstof scheidt en ook grotere deeltjes al uit de brandstof filtert, vervolgens door de MicFil ultrafijne microfilter. De microfilter filtert deeltjes, bacteriën, schimmels en slib tot een grootte van 0,5 µm. De ultra schone brandstof, vrij van water en perfect voor optimale verbranding, wordt daarna naar de tank teruggevoerd. Elke microbiële groei of afbraak van de brandstof wordt voorkomen door de constante circulatie.

Wat zijn de voordelen?

 • Vermijdt hoge reparatiekosten aan tanks, leidingen en motoren (door verstoppingen en corrosie)

 • Voorkomt voortijdige vervanging van injectoren

 • Voorkomt verwijdering en vervanging van brandstof bij verontreiniging

 • Levert belangrijke bijdrage aan meer duurzaamheid en beschermd het milieu

 • Biedt zelfdiagnose en is op afstand te bedienen

Afstandsbedieningssysteem

Voor toegang op afstand kunnen diverse gespecialiseerde routers worden geïnstalleerd, die worden geselecteerd op basis van de gewenste transmissienorm.

PC / smartphone app
De PLC kan optioneel worden benaderd via een pc of smartphone app.

SMS-bericht
Het systeem kan ook de verantwoordelijke operator verwittigen in geval van waarschuwingen of fouten door middel van SMS.

Optische foutsignalering
De schakelkast is uitgerust met een rood knipperlicht, die een fout signaleert door te knipperen.Wij bouwen Pure Fuel Power in de standaard uitvoering of “op maat”, aangepast aan de plaatselijke omstandigheden, voor tanksystemen van 1.000 tot 100.000 liter. Indien nodig kunnen meerdere tanks kunnen worden aangesloten voor een alternatieve reiniging.

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

AL ONZE NIEUWSBERICHTEN

DEZE TEVREDEN KLANTEN GINGEN U VOOR

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Enthousiast geworden? Laat u dan persoonlijk adviseren, vraag een geheel vrijblijvende offerte aan of download de productbrochure. Wij helpen u graag!

Pieter-Jan-Lukas-MicFil-Filters

NEEM CONTACT MET ONS OP

  BEDRIJFSNAAM

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  ADRES

  POSTCODE

  PLAATS

  LAND

  EMAIL *

  TELEFOON

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?

  Deel dit nieuwsbericht, kies uw platform: