MICFIL BYPASS OLIEFILTRATIE VERLENGD DE LEVENSDUUR VAN UW MOTOR, MACHINE OF INSTALLATIE.

Industriële machines
Motor Caterpillar 3512
petrochemische installatie

Achtergrond

De grootste productieproblemen waar fabrikanten en schippers mee te maken hebben, worden veroorzaakt door machine- en motorstoringen. Vervuilde olie is vaak de oorzaak van deze storingen. Deze storingen kosten niet alleen veel door de hoge reparatiekosten, maar ook door stilstand van de motor of machine. Daarbij komt nog eens dat machine- en motorstoringen ongepland zijn. Dit leidt tot minder output wat gevolgen heeft voor de (productie)planning! Om dit te voorkomen besluiten veel fabrikanten en schippers de olie regelmatig te verversen. Echter dit is een zeer kostbare oplossing en daarbij niet duurzaam voor het milieu. Het is ook zeker niet de beste oplossing, omdat verontreinigingen binnen korte tijd weer in het systeem kunnen komen.

Het regelmatig vervangen van de filters van het (hydraulische) systeem en zo de verontreinigingen eruit filteren is een oplossing. Dit is echter kostbaar en gaan gepaard met veelal stilstand van de motor, machine of installatie. OEM-filters (Original Equipment Manufacturer) zijn niet altijd geschikt voor de specificaties van de machine en vaak ook diep gemonteerd in de machine. De machine moet voor een deel gedemonteerd worden om de filters te vervangen, wat leidt tot stilstand. Kortom niet de beste oplossing.

De oplossing

Micfil oliefiltratie

Een Bypass filtratiesysteem die de olie filtert zonder uitvaltijd van de motor, machine of installatie is de oplossing. Het voordeel van dit filtratiesysteem is dat deze op elk systeem kan worden gemonteerd, zelfs op oude modellen met verouderde onderdelen. Een Bypass filtratiesysteem is een off-line unit. Wat betekent dat een kleine hoeveelheid olie wordt onttrokken uit het oliereservoir en continu wordt gereinigd via een bypass van een hoofdring.

Dit filtersysteem onttrekt eventueel vocht uit de olie en vervuilende deeltjes worden tot 0,5 micron gefilterd. Het filtratiesysteem reinigt tot elke vereiste norm. De schone olie wordt daarna weer teruggevoerd in de betreffende motor, machine of installatie. Niet alleen de olie gaat zo langer mee, maar ook de originele filters in de motor, machine of installatie.

Vervangen van filter makkelijk en snel

Een Bypass filtersysteem verandert niets aan uw huidige installatie. Het filter opereert naast uw eigen systeem. Als het filter vervangen moet worden kan dit eenvoudig worden gedaan zonder dat de machine of installatie moet worden stilgezet. Een stuk goedkoper als je het vergelijkt met de kosten van OEM-filters, het demonteren van de machine of verversen van de olie.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een kleine fabriek liet zijn olie analyseren op NAS 12, wat extreem vuil is. Dit vervuilingsniveau resulteerde in verstoppingen van kleppen, schade aan afdichtingen en machinestoringen. In het begin, nadat er een Bypass filtersysteem werd geplaatst, moesten de filters om de paar weken worden vervangen. Echter naarmate de olie schoner werd, hoefden de filters minder vaak vervangen te worden. Nu vervangt de fabriek haar filters om de 12 weken en is de olie geanalyseerd bij NAS 6. Nog veel belangrijker, de fabriek ondervindt nu geen machinestoringen meer als gevolg van vervuilde hydrauliek olie.

Samenvattend

 • reinigt de olie tot elk gewenst niveau

 • systeemfilters blijven langer optimaal werken

 • geen onnodige oliewissels

 • voorkomt storingen en stilstand van machines en installaties

 • vergroot de betrouwbaarheid van de olie

 • voorkomt extra slijtage aan onderdelen

 • verdient zichzelf snel terug

schone olie

Wat kan Micfil Filters Benelux voor u betekenen?

Micfil Filters Benelux levert Bypass filtratie-oplossingen voor elke gewenste toepassing. De grootte van de filter wordt aangepast op basis van de hoeveelheid olie die de installatie bevat. Een oplossing op maat dus. Onze Bypass filtratie systemen zorgen voor een permanente reiniging van de olie, absorptie van water en staan garant voor een filtratie tot 0,5 micron. Voordat het filterelement vervangen dient te worden, kan het filterelement tot 1900 g microdeeltjes insluiten, tot 2 liter water of een combinatie van beide. Met afstand de beste filterprestatie in de markt.

Laat u adviseren door een van onze adviseurs voor advies op maat. Mail naar: info@micfilfilters.nl  bel +31 (0)85 – 902 19 95 of ga naar onze website: www.micfilfilters.nl

Wij helpen u graag!
TIP! Download de gratis whitepaper Bypass filtratie en bekijk ook daar onze animatie over Bypass filtratie.

BEKIJK OOK ONZE NIEUWSBERICHTEN

DEZE TEVREDEN KLANTEN GINGEN U VOOR

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Enthousiast geworden? Laat u dan persoonlijk adviseren, vraag een geheel vrijblijvende offerte aan of download de productbrochure. Wij helpen u graag!

Pieter-Jan-Lukas-MicFil-Filters

NEEM CONTACT MET ONS OP

  BEDRIJFSNAAM

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  ADRES

  POSTCODE

  PLAATS

  LAND

  EMAIL *

  TELEFOON

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?

  Deel dit nieuwsbericht, kies uw platform: