MICFIL BRANDSTOF- EN OLIEFILTERSYSTEEM OOK TE HUUR

Gale - Chemgas

Micfil filters Benelux wordt steeds vaker gevraagd (acute) problemen met vervuilde brandstof of olie op te lossen door deze te filteren.

Hierbij kunt u denken aan:
✅vervuilde hydrauliek systemen
✅vervuilde brandstof (in tank)
✅aanwezige bacteriën in brandstof
✅teveel ppm water in de brandstof of olie
✅gebroken slijtagedelen of verontreiniging die éénmalig uit de olie moeten worden gefilterd

Voor de klant levert dit de nodige problemen op. Denk bij vervuilde brandstof aan motoren die storingen geven of zelfs geheel stilvallen. En in het geval van vervuilde olie aan slijtage en beschadiging van onderdelen. Dit wil je natuurlijk niet. De vervuilde brandstof of olie kan afgevoerd en vervangen worden, echter dit is tijdrovend, kostbaar en niet goed voor het milieu. Klanten maken dan ook steeds vaker gebruik van onze mobiele totaal filteroplossingen om de vervuilde brandstof of olie op locatie te filteren. Zo bespaart de klant veel tijd en geld.

Kort geleden zijn wij gebeld door Chemgas Shipping B.V. met de vraag of wij ook zwaar vervuilde gasolie kunnen filteren? Natuurlijk heeft Micfil Filters Benelux hiervoor een passende oplossing.

Chemgas is marktleider in het vervoer van onder druk vloeibaar gemaakte gassen met schepen. De vloot bestaat uit binnenvaartschepen, zeevaartschepen en kruiplijncoasters. Op één van hun schepen had Chemgas te maken met 120 m3 zwaar vervuilde gasolie. Zowel de standaard separator als filters konden deze vervuiling niet aan en moesten om de 1-2 uur vervangen worden met alle gevolgen van dien. De vraag aan Micfil Filters was of we deze 120 m3 zwaar vervuilde gasolie op locatie konden filteren?

In het adviesgesprek hebben wij voor deze specifieke situatie een passende oplossing geadviseerd. Zo boden wij een verhuuroplossing aan van een drievoudig AL600 filtersysteem, inclusief een BG1000 (bagfilter) en een WS1000 (waterseparator) inclusief pomp. Chemgas gaf ons de opdracht, mede omdat we deze totaaloplossing binnen enkele dagen konden leveren.

Hoe werkt deze totaaloplossing?

De zwaar vervuilde brandstof wordt als eerste door de Micfil Bag filter (BG1000) gepompt. Deze dient als voorfilter en vangt de deeltjes en verontreinigingen op tot een grootte van 10 micron. Als dit filter vol is, kan de filterzak gemakkelijk worden vervangen door een nieuwe, wat erg handig is voor zwaar vervuilde brandstof. Deze Bag filters zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen.

Vervolgens gaat de brandstof door de waterseparator WS1000, welke de brandstof ontdoet van eventueel aanwezig water tot 99,2%. Wanneer de brandstof de waterseparator instroomt ontstaat er een werveling waardoor het water en de vaste verontreiniging van elkaar worden gescheiden. De vervuiling zinkt naar de onderkant van de waterseparator waar dit wordt vastgehouden en kan zo makkelijk worden afgevoerd.

Als laatste wordt de brandstof gefilterd door het drievoudige AL600 filter wat de brandstof nogmaals filtert alleen nu tot 0,5 micron.

Chemgas heeft de 120 m3 brandstof met deze totaaloplossing gefilterd. Het resultaat 100% schone en watervrije brandstof met een perfecte verbranding. Dit heeft Chemgas kosten bespaard, want het hoeft nu geen zwaar vervuilde brandstof te vervangen en af te voeren. Chemgas is zeer tevreden over ons advies, snelle levering en met het uiteindelijke resultaat. Wij bedanken Chemas voor het vertrouwen in Micfil Filters!

Bent u benieuwd wat Micfil Filters ook voor u kan betekenen? Kijk dan eens op onze website bij verhuurtotaaloplossingen.

BEKIJK OOK ONZE NIEUWSBERICHTEN

DEZE TEVREDEN KLANTEN GINGEN U VOOR

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Enthousiast geworden? Laat u dan persoonlijk adviseren, vraag een geheel vrijblijvende offerte aan of download de productbrochure. Wij helpen u graag!

Pieter-Jan-Lukas-MicFil-Filters

NEEM CONTACT MET ONS OP

  BEDRIJFSNAAM

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  ADRES

  POSTCODE

  PLAATS

  LAND

  EMAIL *

  TELEFOON

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?

  Deel dit nieuwsbericht, kies uw platform: