IS WATER IN OLIE HET EINDE VAN DE LEVENSDUUR?

Micfil bypass filtratie

Micfil Bypass filtratiesystemen haalt het maximale uit uw smeer -en hydrauliek olie.

We willen allemaal een motor, generator of systeem die goed functioneert en dat doet tegen een acceptabele kostprijs per draaiuur. Schone en watervrije smeer -en hydrauliek olie is daarom van essentieel belang. Water is altijd een bedreiging voor motoren, machines en (hydraulische) systemen. Indien er onverhoopt toch water in de olie is gekomen, hoeft de olie echter niet direct vervangen te worden. Het water kan worden verwijderd met Micfil Ultra Fine Filtratie.

Hoe komt water in olie?

Zelfs onder de beste omstandigheden is het onmogelijk te voorkomen dat er water in de olie komt. Water komt binnen via cilinders, lekkende afsluitingen en door condensatie. Water kan niet alleen aanwezig zijn in hydraulische vloeistoffen, maar ook in smeermiddelen als opgelost, geëmulgeerd of vrij water.
Indien de olie geen water meer kan opnemen is het verzadigingsniveau bereikt. Er ontstaat dan een duidelijk zichtbare laag water of een emulsie die er uitziet als melkachtige thee.

Wat zijn de gevolgen van water in de olie?

Lang voordat er een storing optreedt, beginnen de eerste problemen al te ontstaan:

 • Oppervlakte corrosie
 • Oxidatie
 • Verminderde viscositeit, smering
 • Schade aan lagers
 • Hydrolyse, door zuren slijten en corroderen componenten
 • Kristallisatie (bij lage temperaturen)
 • Schuimvorming
 • Cavitatie
 • Slibvorming (op de bodem van tank)

Water beïnvloedt niet alleen de onderdelen van een hydraulisch- of smeersysteem, maar het verandert ook de vloeistof zelf, met invloed op:

 • Viscositeit

 • Smering en belasting eigenschappen

Bijvoorbeeld in het geval van grote machines of mobiele installaties die buiten staan en onder extreme omstandigheden moeten werken. Deze moeten op schone, droge olie lopen. Anders zal dit leiden tot storingen, versleten pompen en beschadigde cilinders. Het laatste wat je wilt is stilstand!

Wat is de oplossing voor bovenstaande problemen?

De filteroplossingen van Micfil zorgen voor een permanente reiniging van de olie en de absorptie van water en daarmee voorkomt u de eerder genoemde problemen en risico’s. Onze unieke filtersystemen filteren uw olie tot maar liefst 0,5 tot 0,1 μm. Met afstand de beste filterprestatie in de markt.

Voordat het filterelement vervangen dient te worden, kan het filterelement tot 1900 g microdeeltjes insluiten, tot 2 liter water of een combinatie van beide. De Micfil filtersystemen zijn off-line units, wat betekent dat de olie continu wordt gereinigd door middel van een installatie als bypass, de olie wordt gereinigd in onze filterunits uit de AL series en vervolgens als schone olie weer teruggevoerd in de betreffende machine. Dit alles heeft een zeer gunstig e¬ffect op de kerntaak van de olie: het smeren. De bypass filtratie voorkomt tijdig dat de viscositeit van de olie niet daalt, maar ook niet stijgt.

Zo garanderen wij schone smeer -en hydrauliek olie en behoort corrosie en oxidatie tot het verleden.

Tevens is ons advies om aan de hand van olie analyses te bepalen of de olie vervangen dient te worden. Daarmee bespaart u onnodige kosten bij een te vroege oliewissel en loopt u geen onnodige risico’s bij een te late oliewissel. U kunt zelf zien dat de olie veel langer zijn kwaliteit behoudt.

De voordelen op een rijtje:

 • Geen overbodige oliewissels
 • Uw systeem filters blijven langer optimaal werken
 • U beperkt het risico op storingen en stilstand
 • U vergroot de betrouwbaarheid van de smeerolie
 • U bespaart op onderhoud van uw motor, generator of (hydraulisch) systeem
 • U verhoogt de productiviteit
Micfil oliefiltratie

*** Als er in hydraulische oliën geëmulgeerd water in grotere hoeveelheden aanwezig is dan kunnen we dit ook verwijderen door middel van onze vacuümsystemen.

Start ook met milieubewust geld besparen en neem contact op met een van onze adviseurs voor een maatwerk oplossing.

BEKIJK OOK ONZE NIEUWSBERICHTEN

DEZE TEVREDEN KLANTEN GINGEN U VOOR

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Enthousiast geworden? Laat u dan persoonlijk adviseren, vraag een geheel vrijblijvende offerte aan of download de productbrochure. Wij helpen u graag!

Pieter-Jan-Lukas-MicFil-Filters

NEEM CONTACT MET ONS OP

  BEDRIJFSNAAM

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  ADRES

  POSTCODE

  PLAATS

  LAND

  EMAIL *

  TELEFOON

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?

  Deel dit nieuwsbericht, kies uw platform: