FILTERS VAN MICFIL BEWIJZEN STRUCTURELE BESPARING IN BEDRIJFSVOERING.

Olie filtersystemen

Jarenlang bewijzen de olie- en brandstoffilters van Micfil dat ze onder de zwaarste omstandigheden hun werk uitstekend doen. Zij filteren 98 procent meer deeltjes en water dan standaardfilters. Daarmee houden zij motor-, transmissie- en hydraulische olie veel langer schoon.

Wout Pluijmert

Pieter-Jan Lukas eigenaar Micfil Filters Benelux: “Onze klanten kiezen uit overtuiging voor onze producten, want olieanalyses bewijzen de werking van onze filtersystemen. Onze filters filteren brandstof en oliën in zeer diverse motoren, machines en het meest uiteenlopende equipment. De resultaten zijn uiteraard inzichtelijk middels olieanalyses. Kijkend naar de binnenvaart, dan wordt op dit moment het meest de brandstof gefilterd, zeker met het vooruitzicht van de bio+brandstoffen die steeds meer op de markt komen. De smeerolie, olie in de keerkoppeling en thrusters zijn de andere oliën die wij aan boord filteren. Daarmee lopen de variaties in filtering gelijk op.”

“Schippers zijn op zoek naar betrouwbare filters. Daarnaast helpen de filters natuurlijk mee aan minder verbruik van oliën, wat in de tijd van ‘vergroenen’ weer een stapje in de goede richting is. Onze filters filteren fijner dan de gebruikelijke filters en gebruiken geen papier, want dat heeft als nadeel dat als er water in de brandstof zit, het systeem dichtslaat. Zodra wij die filters vervangen is het probleem meteen opgelost.”
Gebruikers zijn de smeerolie steeds meer gaan analyseren. “Omdat onze systemen beter filteren en tot roetniveau alles eruit halen, gaat de olie steeds langer mee en wordt slijtage door vervuiling voorkomen. Uiteraard uitsluitend en alleen op basis van analyses kan een standtijd worden verlengd, want de motor is wel het hart van het bedrijf en de olie is het bloed van de motor.”

TERUGVERDIEND

Omdat het fijner filteren van brandstof en olie steeds meer geaccepteerd wordt, komen almaar meer klanten bij Micfil Filters Benelux uit. “Inmiddels komen de meeste klanten bij ons terecht via mond-tot-mondreclame. En nadat de klant zijn hoofdmotor heeft voorzien van Micfil Filters komen wij vaak terug om ook de generatoren, de boegschroef of keerkoppeling te voorzien van onze filters. Aangezien de analyses aangeven dat alles veel langer meegaat, hebben wij het wel over een serieuze kostenbesparing, mede omdat er bewezen minder slijtage plaatsvindt.” Bekend is dat deeltjes in de smeerolie die groter zijn dan twee tot drie micron, slijtage veroorzaken. “Als de klant een tot twee oliewissels kan besparen heeft hij ons systeem al terugverdiend. Het ‘return of investment’ stelt niets voor. Wij hebben het qua kosten dan niet over een vijfjarenplan'”

STAGE V

Met de komst van Stage V gaat er voor Micfil Filters Benelux een volledig nieuwe markt open. “Het wordt nog belangrijker dat er schone brandstof binnenkomt. Een betere verbranding betekent minder roet. Testen wijzen uit dat het roetniveau 8 tot 20 procent lager uitkomt. Dat bespaart op alle vlakken kosten. Micfil is een product dat in Duitsland vervaardigd wordt. Via 54 dealers wereldwijd is de verspreiding groot. In Australië en Indonesië is men wat bio+-toevoeging betreft al veel verder.”

BEKIJK OOK ONZE NIEUWSBERICHTEN

DEZE TEVREDEN KLANTEN GINGEN U VOOR

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Enthousiast geworden? Laat u dan persoonlijk adviseren, vraag een geheel vrijblijvende offerte aan of download de productbrochure. Wij helpen u graag!

Pieter-Jan-Lukas-MicFil-Filters

NEEM CONTACT MET ONS OP

  BEDRIJFSNAAM

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  ADRES

  POSTCODE

  PLAATS

  LAND

  EMAIL *

  TELEFOON

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?

  Deel dit nieuwsbericht, kies uw platform: