MS Breydel

“Tijd voor een fles champagne, want we hebben genoeg reden om de samenwerking met MicFil te vieren! We hebben al in geen 10 jaar olie vervangen!”

Op 2 september 2009 hebeft de MS Breydel voor het eerst de Micfil filtersystemen geïnstalleerd op de ABC-motor voor olie. Op dit moment had deze motor al 15880 uur gelopen. Na de installatie heeft de motor intussen 40500 motoruren gelopen. Het filterelement wordt om de 800 uur vervangen en de 900 liter olie zelf hoeft niet meer vervangen te worden. De binnenkant van de motor is na 10 jaar werking sinds de installatie 100% schoon en de ‘carbon coating’ is verleden tijd.

Het zwavelgehalte in diesel is als sinds jaren verminderd waardoor de langzame lopers al snel problemen met koolstof coating in de motor. Dit kan nadelige gevolgen hebben en in de ernstige gevallen totaal uitvallen van de motor. Een motor heeft daarom onderhoud nodig. Onze ABC-motor werd eerst uitsluitend door de fabrikant, de ‘ABC Maschinenfabrik’ in Gent, onderhouden. Sinds de installatie van de filtersystemen komen slijtageproblemen met de motor vrijwel niet meer voor. Onze motoren waren al groen van de buitenkant (vanwege de groene kleur), maar door het gebruik van de filters van MicFil is er vooral ook een groene motor van binnenuit! De ecologische voetafdruk is aanzienlijk verminderd omdat de olie niet meer vervangen hoeft te worden. De MicFil filters zorgen dus voor een duurzame motor die ook nog eens kostenbesparend is!

Het olieverbruik van de machine is normaal en per Donaureis wordt er ongeveer 20 liter olie aangevuld.

“Wij kunnen iedereen aanraden om een MicFil filtersysteem op hun machine te installeren voor olie en diesel! Een paar jaar geleden heb ik ook MicFil Filters voor mijn versnellingsbak en voor mijn hydraulisch besturingssysteem geïnstalleerd en ook hier ben ik zeer tevreden over.”

Terug naar het overzicht

Bekijk onze producten!
Voor iedere situatie hebben wij een passende oplossing.

Onze producten

Ook interessant